HomeMeldingen in GA4 uitzettengoogle-analytics-4Meldingen in GA4 uitzetten

Meldingen in GA4 uitzetten

Na de upgrade van de oude Universal Analytics naar de nieuwe versie Google Analytics 4 (GA4) blijft Google je met vele meldingen bestoken in zowel de oude als de nieuwe versie. In de oude property van Universal Analytics is een proces aanwezig om automatisch instellingen over te nemen en GA4 in te stellen. 

In dit artikel beschrijf ik een melding die in GA4 zelf verschijnt en in de video hieronder leg ik uit wat je met deze melding kunt en hoe je deze meldingen uit kunt zetten. Het gaat om de volgende melding in GA4:

“Het instelproces voor deze property is niet afgerond. De instellingen kunnen voor u worden afgerond op basis van uw oorspronkelijke Universal Analytics-property (UA), tenzij u zich hiervoor afmeldt in de gekoppelde UA-property.”

Vanuit de installatieassistent in het beheer-menu heeft Google een aantal stappen geformuleerd die mogelijk ingesteld kunnen  worden. Dit zijn de 7 stappen die in de installatieassistent gemarkeerd zijn. Je kunt deze stap voor stap doornemen en wanneer je ermee akkoord gaat deze per stap voltooien door te “markeren als klaar”.

In de video hieronder laat ik je zien hoe dit eruit ziet.

 

Hi, mijn naam is Ron van Dijk en ik ben freelance webanalist met een achtergrond in marketing én IT. Je bent op mijn website terecht gekomen waar ik veel schrijf over Google Analytics 4 (GA4). Als je op de hoogte wil blijven van mijn artikelen en diensten kan je je aanmelden voor mijn nieuwsbrief. Deze verschijnt maximaal 1x per maand. Klik op de link hieronder om naar het nieuwsbrief inschrijfformulier te gaan.

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief

Heeft mijn artikel je geholpen?

Bedankt voor je reactie!

© 2024 Affirm WordPress Theme by UiCore. All Rights Reserved