HomeZo stel je GA4 in: gegevensinstellingen (bewaring van gegevens)google-analytics-4Zo stel je GA4 in: gegevensinstellingen (bewaring van gegevens)

Zo stel je GA4 in: gegevensinstellingen (bewaring van gegevens)

Google Analytics 4 heeft een aantal standaardinstellingen waarvan het goed is om deze na te lopen. In dit artikel en de video hieronder ga ik het hebben over de instelling “Bewaring van gegevens”. Met deze functie stel je in hoelang de data van een gebruiker wordt opgeslagen. Deze staat standaard op 2 maanden maar kan gewijzigd worden naar 14 maanden.

Binnen de standaard rapporten heb je hierin geen beperkingen, maar wanneer je eigen rapporten gaat maken met behulp van het onderdeel Verkennen zul je zien dat je niet langer dan 2 maanden terug kunt in de tijd. De kalender scrollt niet verder terug dan maximaal 2 maanden geleden. En dat is niet prettig analyseren!

Deze instelling van 2 maanden is gemakkelijk te wijzigen. Alleen moet je dit wel zelf doen in het menu “Gegegevensinstellingen”. Je vindt deze in het beheermenu. Ga daarvoor naar je Analytics account en open het menu. Vervolgens scroll je tot aan het menuitem “Gegevensinstellingen”. Klik deze aan zodat het openklapt en er nieuwe opties komen. Kies nu voor “Bewaring van gegevens”.

Je kunt de waarde simpel wijzigen naar “14 maanden” zonder dat dit gevolgen heeft. Ook de functie eronder kun je aan laten staan. Het resetten van de timer kan je zonder problemen aan laten staan. Vanaf het moment dat je deze instelling hebt gewijzigd naar 14 maanden is het mogelijk om verder terug te kijken in jouw analyses.

Hi, mijn naam is Ron van Dijk en ik ben freelance webanalist met een achtergrond in marketing én IT. Je bent op mijn website terecht gekomen waar ik veel schrijf over Google Analytics 4 (GA4). Als je op de hoogte wil blijven van mijn artikelen en diensten kan je je aanmelden voor mijn nieuwsbrief. Deze verschijnt maximaal 1x per maand. Klik op de link hieronder om naar het nieuwsbrief inschrijfformulier te gaan.

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief

Heeft mijn artikel je geholpen?

Bedankt voor je reactie!

© 2024 Affirm WordPress Theme by UiCore. All Rights Reserved