HomePersoonlijk

Persoonlijk

OVER RON VAN DIJK

Misschien volg je mij al een tijdje op social media, of misschien kom je juist net pas met mij in aanraking. In ieder geval wil je meer weten over mij.

Mijn ondernemersverhaal

Officieel startte ik Dijkdoorbraak al in 2012, maar pas zes jaar later kwam ik tot het inzicht dat mij tot op vandaag nog altijd heel gelukkig maakt! 

De eerste periode combineerde ik mijn ondernemerschap met een vast dienstverband in verschillende functies. Sinds 2018 ben ik volledig freelance webanalist voor alle ondernemers!

Via Informatica, naar Marketing en nu Webanalist

Technische Informatica

Ooit begon ik met een opleiding Technische Informatica op zak als website ontwikkelaar. Van jongs af aan was ik bezig met computers, en op de basisschool in 1996 ontwikkelde ik al mijn eerste eigen website in HTML. Die technische kant is nooit uit mij gegaan. 

User experience designer

Na de Informatica opleiding volgde ik de opleiding Communication & Multimedia Design (CMD) waar ik ben opgeleid tot ontwerper van gebruikersvriendelijke applicaties, ook wel UX designer genoemd. Ik leerde ontwerpen met het centraal stellen van de gebruiker. Tijdens deze opleiding startte ook mijn liefde voor data.

Online  Marketeer

Ik greep na drie jaar ontwikkelen de kans om door te groeien naar de marketing afdeling. Hier heb ik alle gebieden leren kennen die nu specialisaties zijn geworden, zoals SEO / SEA en e-mail marketing. En ook data analyse was onderdeel van mijn werk als marketeer.

Ik merkte dat ik het liefste de hele dag met data analyse bezig wil zijn. En sinds 2015 doe ik dat dan ook! 

Ik zie vrijwel meteen of er afwijkingen in de data zit en kan hierdoor veel waarde toevoegen in mijn werk als analist. Data analyse is niet alleen een kwestie van inzicht creeëren, maar het beoordelen van de kwaliteit van de data is echt een technische aangelegenheid. En juist op dat gebied voel ik mij als een vis in het water! Mijn technische achtergrond en ervaring als marketeer helpen mij iedere dag om mijn klanten helemaal te ontzorgen.

Wil jij ook weten wat ik voor jouw bedrijf kan beteken op gebied van webanalyse? Klik dan hieronder door naar mijn diensten of neem contact met mij op via het contactformulier. 

© 2022 Affirm WordPress Theme by UiCore. All Rights Reserved