Ontdek hoe jouw website gebruikt wordt en leer van het gedrag van je bezoekers

Waarom website analyse

Het is mogelijk om het gedrag van jouw websitebezoekers op jouw site in kaart te brengen. Dit levert heel veel nuttige informatie op waarmee je jouw website weer beter kunt maken.

Enkele simpele voorbeelden:

Worden mijn pagina's wel bekeken?

Misschien stop je veel tijd in het schrijven van teksten maar worden sommige pagina’s helemaal niet eens door bezoekers bekeken. Dat is zonde van jouw inspanning en een gemiste kans voor de bezoeker want die mist informatie!

Met website analyses kun je zien hoevaak jouw pagina’s bekeken worden en wat hun volgende actie op jouw website is (doorclicken of weggaan)

Komen de bezoekers wel tot onderaan de pagina?

Als je veel websitebezoekers hebt wil dit nog niet zeggen dat ze allemaal met evenveel aandacht jouw pagina’s doorlezen.

Naast het aantal weergaves van een pagina moet je daarom ook het scrollgedrag onderzoeken. Komen bezoekers tot onderaan de pagina of haken ze al vrij snel af?

Het scrollgedrag van een bezoeker kan per pagina gemeten worden.

Klik op de situatie hieronder die op jou van toepassing is, en ontdek hoe ik je daarbij kan helpen en wat de volgende stap is:

Ik heb nog nooit iets met website analyse gedaan

Dan is de eerste stap om een keuze te maken met welk analyse pakket je zou willen werken. De meeste website eigenaren kiezen voor Google Analytics maar er zijn ook alternatieven die meer privacy vriendelijk zijn.

Welke analytics pakketten zijn er?

Als je een keuze hebt kunnen maken dan moet het pakket geinstalleerd worden op jouw website. Als technisch webanalist kan ik je bij dit proces van installatie helpen. Neem contact met mij op om samen jouw situatie te bespreken.

 

Ik heb een specifieke analyse vraag

Worden bepaalde delen van jouw website uberhaupt wel gezien of aangeklikt? Levert de zoekmachine op jouw website wel de juiste resultaten op waarmee bezoekers geholpen zijn? Met specifieke analyse vragen kan ik je heel goed helpen! Ik weet blindelings de juiste rapporten te vinden en deze in te stellen om jouw vraag te beantwoorden. Mocht de verzamelde data nog niet het antwoord geven op jouw vraag dan zorgen we er samen voor deze data alsnog verzameld gaat worden.

Ik ben op zoek naar training in Analytics

Naast technische of analytische vragen ben ik ook jouw trainer! Ik heb video trainingen waarbij je op afstand zelf leert werken met de analyse software. Maar ik kan ook bij jou op kantoor komen om jou (en je afdeling) op te leiden met een basis of gevorderde training!

"Een pagina analyseren kost tijd"

Iedereen kan met behulp van Google Analytics zelf aan de slag om zijn website te analyseren. Alleen waar let je op? En hoe weet je of de data waar je naar kijkt ook echt klopt?

Klik en lees over de drie voordelen van Dijkdoorbraak als webanalist
Technische achtergrond

Door mijn technische achtergrond als website ontwikkelaar snap ik heel goed hoe websites technisch werken. Door deze ervaring kan ik in 1 oogopslag zien of de meting voor website analyse goed is of niet. Een fout in de code haal ik er meteen uit en dat scheelt veel tijd.

Jarenlange ervaring

Inmiddels heb ik meer dan 10 jaar ervaring in Google Analytics en soortgelijke pakketten. Hierdoor kennen de programma’s en al hun functies voor mij geen geheimen. Ik ben daardoor heel efficiënt en mijn adviezen zijn heel duidelijk. 

Flexibel

Als zelfstandig webanalist kan ik jou helpen in alle vormen die jij nodig hebt. Je kunt me inschakelen voor een enkele, specifieke vraag. Maar je kunt me ook inhuren voor een vaste analyse iedere maand opnieuw. Tot slot kan ik je ook trainen om zelf vaardig te worden in website analyse.

Ik ben gecertificeerd Google Analytics 4 specialist
(click op het icoon om mijn certificaat te bekijken)

© 2024 Affirm WordPress Theme by UiCore. All Rights Reserved